Mersin Üç Ocak Ortaokulu

Üç Ocak Mahallesi 137. Cadde No 7/B AKDENİZ / MERSİN Eski Otogar Altı Güneyi
Vizyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim-öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak bilimsel ve sosyal yönden gelişmiş, ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal, fiziksel ve bilişsel yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Mustafa Kemal Atatürk´ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık ruh sağlığı ve gelişim iyi olan, pozitif bilim ile sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir insan, iyi bir öğrenci ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
KLİMA
TOPLU ULAŞIM
ESKİ OTOGAR ALTI (GÜNEYİ)
İL MERKEZİNDE - İLÇE MERKEZİNDE